Αεροπορικά εισιτήρια - Πρόσβαση

 

Πως να έρθετε στην Χίο

 

Πρόσβαση στην Χίο μπορείτε να έχετε είτε αεροπορικώς με τις καθημερινές πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών είτε ακτοπλοϊκώς με το πλοίο της γραμμής.

Σε όποια επιλογή κι αν καταλήξετε, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε το ταξίδι και ακόμα περισσότερο θα απολαύσετε τον χρόνο σας στο πανέμορφο νησί μας.

 

Ακτοπλοϊκή πρόσβαση στη Χίο

 

Η πρόσβαση στη Χίο γίνεται με καθημερινό καράβι από τον Πειραιά.

Το δρομολόγιο το εκτελεί η εταιρεία Hellenic Seaways με τα πλοία Νήσος Σάμος, Νήσος Ρόδος και Νήσος Χίος.

 

Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια – εκτός Σαββάτου – και σε μερικές περιπτώσεις υπάρχουν 2 ξεχωριστές αναχωρήσεις  - στις 16:00 και στις 20:30, με διαφορετικά πλοία.

 

Καλό είναι να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στο νησί μας μερικές ημέρες πιο πριν και να ενημερωθείτε από τον πράκτορά σας για τα δρομολόγια και τις ακριβείς ώρες αναχώρησης και άφιξης.

 

Πέρα από την HellenicSeaways, ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελεί και η BluestarFerries. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των δυο εταιρειών και να δείτε αναλυτικά τις ώρες για τις ημέρες που θέλετε να επισκεφθείτε την Χίο.

 

Αν θέλετε να δείτε από κοντά την καλλιέργεια της Μαστίχας Χίου, τότε προγραμματίστε το ταξίδι σας την περίοδο μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου, καθώς αυτή είναι η περίοδος που οι περισσότεροι καλλιεργητές ετοιμάζουν την νέα Μαστίχα.

 

Αεροπορική πρόσβαση στην Χίο

 

Αν προτιμάτε τα αεροπλάνα και το σύντομο ταξίδι, τότε μπορείτε να βρεθείτε στην Χίο μέσα σε ελάχιστη ώρα!

Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη καθώς και από Αθήνα.

 

Από Θεσσαλονίκη, η Olympicair συνδέει το αεροδρόμιο Μακεδονία με το αεροδρόμιο της Χίου, με καθημερινή πτήση που διαρκεί περίπου 45-50 λεπτά.

 

Η πτήση αναχωρεί στην 13:00 και πραγματοποιείται συνήθως με αεροσκάφος Dash-8.

 

Στην ιστοσελίδα της Aegean https://www.travelo.gr/aeroporika-eisitiria-aegean/ μπορείτε να δείτε online τα διαθέσιμα αεροπορικά εισιτήρια για Χίο και να πραγματοποιήσετε τη κράτησή σας.

 

Από Αθήνα υπάρχουν 4 διαθέσιμες, καθημερινές πτήσεις. 2 της Olympicair και 2 της Sky Express.

Η πτήση από Αθήνα προς Χίο διαρκεί περίπου 35-40 λεπτά.

 

Το κόστος των αεροπορικών ξεκινάει από 60€ , τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη και εξαρτάται από την περίοδο και την ζήτηση της εποχής.

 

Στην ιστοσελίδα https://www.travelo.gr/aeroporika-eisitiria/ μπορείτε να αναζητήσετε αεροπορικά εισιτήρια για το νησί μας από κάθε περιοχή που επιθυμείτε, είτε απευθείας είτε με ανταπόκριση.

 

Αεροδρόμιο Χίου «Όμηρος»

 

Το αεροδρόμιο της Χίου βρίσκεται 4 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του νησιού μας. Ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, το 1969 και η πρώτη πτήση που προσγειώθηκε ήταν η 560 της τότε Ολυμπιακής Αεροπορίας, με αφετηρία την Αθήνα.

 

Για την πρόσβαση στο κέντρο από το αεροδρόμιο, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Ταξί ή λεωφορείου.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ιστορικά στοιχεία για το αεροδρόμιό μας στην αντίστοιχη σελίδα στην Wikipedia.


Καλύτερες ιστοσελίδες για να κάνετε κράτηση

Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε ιστοσελίδα σας προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή, αρκεί να είστε σίγουροι πως πρόκειται για μια σοβαρή εταιρεία και πως δεν θα κλείσει το επόμενο λεπτό.

 

Σας προτείνουμε είτε την Skyscanner είτε την Ελληνική ιστοσελίδα για αεροπορικά εισιτήρια Travelo.gr που συγκρίνει τιμές ανάμεσα σε ταξιδιωτικά γραφεία και ιστοσελίδες και σας προσφέρει τη χαμηλότερη δυνατή πρόταση.

 

Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, αεροπλάνο ή πλοίο, σας περιμένουμε στο πανέμορφο νησί μας να σας ξεναγήσουμε και να γνωρίσετε από κοντά τις επίγειες ομορφιές του.